Toeren door Zeeland

05 juni 2018

Bijdrage van: elbert

Zaterdag 2 Juni hadden we onze jaarlijkse toertocht, met ruim 90 deelnemers een geslaagde en gezellige rit!

Het zonnetje liet zich niet zien maar dat mocht de pret niet deren, met een zomerjas of vest was het prima te doen.
Voor de start was het een drukte van belang in de Voorstraat en het Solexmuseum, de koffie en bolussen gingen rap weg, ook kreeg iedereen een tasje met rantsoen voor onderweg.
Er lag een kaartje op tafel zodat iedereen alvast de route in kon prenten. Handig!
Nadat de torenklok twaalf slagen had laten horen gingen we op weg, eerst via de vismijn over het pad buitendijks richting Zeelandbrug en daarna richting Kats.
Dan via de inmiddels bekende sluizen bij Katseveer over de Zandkreekdam en dan over de minder bekende sluizen bij het Goese Sas.
Nadat iedereen weer verzameld was na de sluis togen we via de Kattendijkse dijk richting Wemeldinge waar we de eerste stop hadden op een duikspot, er waren veel duikers actief. na even gekeken te hebben doken we weer op het stuur van onze Solex dat is wel zo vertrouwd.
Via Hansweert ging het naar Schore waar we de tweede stop hadden bij het praathuis op de dijk. Veel rijders hadden wel stof tot spreken. Ook de Solexen hadden dorst na een pittige etappe.

Dan terug via Kloetinge en de Goese Meren over de kanaalbrug bij Wilhelminadorp (de sluizen lieten we dit keer rechts liggen.)
De derde stop was bij Katseveer, dan in de hoogste versnelling naar Cafe Juliana voor de finish en het welverdiende drankje met gebakken mosselen en de traditionele verloting!
We waren zelfs iets voor de geplande tijd terug met dank aan de voorrijder en wellicht iets minder kilometers dan vooraf berekend, ach wat maakt het uit als je maar plezier hebt en we hopen dat dat bij iedereen het geval was, in ieder geval bedankt voor uw deelname en de vrijwilligers bedankt voor hun inzet!

Deelnemers ontvingen een mooie Solex fietsbel zie foto's.

0 reactieshttp://www.solexclub-zeeland.org/article.php?story=20180605192213425