Toeren langs Nationaal Park Oosterschelde!

20 juni 2016

Bijdrage van: elbert

Zaterdag 4 juni jl. hadden we onze jaarlijkse Solextoertocht met dit keer een rondje langs het N.P. Oosterschelde...

Colijnsplaat 4 juni: Grote bedrijvigheid bij het Solexmuseum in de Voorstraat want vandaag is het zover; onze jaarlijkse toertocht!
Aanvankelijk ziet het weer er wat grijzig en nevelig uit maar het is droog, deelnemers tanken hun vehicle nog even vol, de koffietap stroomt rijkelijk en binnen vormt zich een rij voor het (velosolex)toilet.
In het museum staan regelmatig nieuwe collectors items waar men van kan genieten tijdens het inschrijven.
Tegen 12:00 uur roeptoetert Nico de deelnemers op weg en wenst hen een prettige tocht waarna de stoet vertrekt richting de haven en de Zeelandbrug.
Els rijdt dit keer de bezemwagen, de eerste etappe over de Zeelandbrug verloopt goed, daarna slaat de pech toe bij een aantal deelnemers, voor hen zijn gelukkig reserve Solexen beschikbaar.
Na een rondje langs het historische stadje Zierikzee zetten we koers buitendijks richting Schelphoek waar we een stop hebben, het zonnetje begint lekker te schijnen en op dat moment verschijnt Els op het toneel met lekkere ijsjes dus is het genieten geblazen, ook op deze plek informatieborden over het nationaal park.
Verder gaat de tocht langs de plompe toren die herinnert aan het verdronken dorp Koudekerke richting Westenschouwen, daarna via de Oosterscheldekering met zijn imposante schuiven terug naar Noord Beveland voor onze volgende stop bij camping Anna Friso waar een heerlijk terras is.

Daarna het laatste deel van de rit via de Roompot Kamperland en wat leuke weggetjes buitendijks verder langs leuke mini strandjes terug naar Colijnsplaat.
In Café Juliana is het zoals vanouds gezelligheid troef en komen de verhalen los. Er zijn weer hele leuke prijzen te verdelen en iedere deelnemer krijgt een unieke herinnering; een set Solex onderzettertjes!
Rest ons nog team Solexclub Zeeland te bedanken voor hun inzet om deze dag mogelijk te maken!

0 reactieshttp://www.solexclub-zeeland.org/article.php?story=20160620190557487