Veerse Meer tocht

16 juni 2014

Bijdrage van: elbert

Zaterdag 24 Mei jl was het weer tijd voor onze jaarlijkse Solextoertocht, dit keer een pittig en wonderschoon rondje Veerse Meer!

Colijnsplaat 24 Mei 11:55 uur; Een drukte van belang bij het Solexmuseum in de Voorstraat, jong en oud maakt zich klaar voor de tocht, mannen hijsen zich in leren jassen terwijl de dames elkaar nog even moed inkletsen, een enkeling werkt nog snel even een Zeeuwse bolus naar binnen maar dan roept Nico door zijn oranje megafoon dat de tocht gaat beginnen, na de briefing verlaten we Colijnsplaat via de haven, buitendijks richting Wissenkerke, bij de Roompot in Kamperland een eerste korte stop waarbij velen in de tas met lekkernijen duiken en is het wachten op de pechvogels want pech hoort er helaas ook bij, gelukkig niet ernstig.

Daarna een mooie route langs het brede Banjaardstrand en de Veerse Gatdam naar Vrouwenpolder en vandaar via de Polredijk met uitzicht op het Veerse Meer en de Veerse Kreek naar het historische stadje Veere waar we op het Oranjeplein onze 2e stop hebben, een mooi decor zo bij de Campveerse toren en de vele scheepjes, in de week voorafgaand aan de tocht zijn er filmopnamen gemaakt voor de nieuwe film over het leven van zeeheld Michiel de Ruyter. Kanonnen en andere historische spullen zijn er genoeg te zien!

Na een passerende motorclub uitbundig te hebben toegewuifd slingeren we ons wederom in het zadel voor het volgende deel van de tocht; via de sluizen in het Kanaal door Walcheren naar Arnemuiden en via vliegveld Midden Zeeland en recreatiererrein de Piet naar Wolphaartsdijk waar het goed toeven is op een terras aan het Veerse Meer. Anderen plegen noodzakelijk onderhoud uit aan hun Solex of kletsen wat.

Daarna het laatste deel van de tocht via de Zandkreekdam en de Noord Bevelandse polders weer terug naar Colijnsplaat.
Tot slot weer de uitgebreide verloting in het plaatselijke café Juliana en niet te vergeten de overheerlijke gebakken mosselen maakten de dag weer onvergetelijk!

0 reactieshttp://www.solexclub-zeeland.org/article.php?story=20140616192613151