uw Bijdrage |  Links |  Opinies |  Kalender |  gericht Zoeken |  Statistieken |        
 Welkom bij Solexclub Zeeland 16 juli 2019 

 Home 

 Menu 
Techniek
Races
Toertochten
Geval apart
Fotogalerij
Nieuws
Privacyverklaring

 Op Hyves en facebook! 

De Solexclub is ook te volgen via Hyves en Facebook
waar u ook al uw op- of aanmerkingen of verhalen aan ons kwijt kunt.

 Vereniging 
Contact


 Bevelandentoertocht koud maar gezellig!   
01 juni 2013
Bijdrage van: elbert
Opgevraagd: 2405

ToertochtenDe jaarlijkse toertocht van Solexclub Zeeland over de Bevelanden is prima verlopen al had het wel een paar graadjes warmer gemogen, met een stevige jas en handschoenen was het echter goed te doen.

Even voor 12 uur meldden zich tientallen Solexrijders bij het Solexmuseum in Colijnsplaat, onder het genot van een bak koffie en een bolus namen velen een kijkje in het museum dat na alle hectiek van 65 Jaar Solex Oosterbeek er weer netjes opgeruimd bijstond. Het museum is een must voor elke Solexliefhebber!
Onder andere Oosterbeek organisator: Theo was ook aanwezig om de tocht vanaf een Solex mee te maken, een groepje Campse Solexisten uit Leopoldsburg(B) en een groepje rijders van de Boluzclub (Bromfietsclub) uit Heinkenszand.

Om 12 uur liet Nico zijn sirene loeien ten teken dat het tijd was om te vertrekken, de tocht voerde ons eerst richting Kats, daarna over de Zandkreekdam en door de Wilhelminapolder en via de Kattendijksedijk naar camping Linda in Wemeldinge waar we koffie aangeboden kregen op het terras nadat we eerst met de Solex een rondje over de camping geflaneerd hadden.
Een waterig zonnetje brak even door waardoor het tijdelijk wat aangenamer aanvoelde.
Nadat we de koffie op hadden vertrokken we richting Hansweert.
We reden een heel stuk langs een kanaal onderdoor de Postbrug en overheen de Vlaketunnel en passeerden het expeditieschip Plancius.

Onze tweede stop was aan de Westerschelde bij het Hansweertse wachthuis waar waar we iets lekkers nuttigden uit het tasje wat iedereen had meegekregen van de organisatie.
Daarna een mooi fietspad buitendijks langs de Westerschelde richting Kapelle en een viaduct over snelweg A58 kwamen we in de Kapelse Annie MG Schmidt buurt met het beroemde Jip en Janneke Tunneltje waarop de tekeningen van Fiep Westendorp afgebeeld zijn door kunstenaars. We stuiten op een afgesloten straat waar Nico niet doorheen kon met zijn bakfiets, het probleem was snel opgelost door wat straatklinkers aan de kant te leggen.
Door het pittoreske dorpje Kloetinge en de Manneeweg naar de Goese Meren, bekend om zijn luxueuze huizen met boot en bekend van het licht satirische lied; "Hoese Meren dir wil ik weune" van Surrender.

Door naar Wilhelminadorp met het kanaal dwars door het dorpje en scheepjes bij een ophaalbruggetje heeft het wel wat weg van een dorpje in Friesland.
Een stukje off road zat er ook nog in de route, een hobbelig puinpad wat minder plezant voor Titi die als duopassagier het met een hard zitje moest doen.
Voor de tweede keer passerden we de zandkreek sluizen en het sluisje waardoor er zout water in het Veerse meer stroomt wat de waterkwaliteit ten goede komt.
Het weer begon te verslechteren harde wind, kou en wat spetters regen maakten de tocht een barre onderneming, gelukkig waren we Colijnsplaat bijna weer genaderd waar we konden opwarmen met een borreltje of iets anders in Café Juliana waar we ook heerlijk gefrituurde mosselen voorgeschoteld kregen.
Tot slot een leuke verloting met vele mooie prijzen maakten het feest weer compleet!

Bevelandentoertocht koud maar gezellig! | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
 Gerelateerd 
  • Meer door.. elbert
  • Meer van.. Toertochten

  •  Artikel opties 
  • Email artikel naar collega
  • Afdrukversie artikel
  •  Copyright 2005 Solexclub Zeeland Een webportal van De Pree e-Consult