Geslaagde toertocht Noord Beveland en Walcheren

02 juni 2012

Bijdrage van: elbert

De jaarlijkse toertocht van Solexclub Zeeland voerde ons dit jaar langs de Veerse Dam naar Walcheren waar we een mooi bospad voor de kiezen kregen. Verslag van een pittige maar mooie tocht.

De dag begon bij het Solexmuseum in Colijnsplaat waar iedereen een kijkje kon nemen bij de Solex-collectie.
Na om 12.00 uur een briefing te hebben gehad van Nico Beckers met een oranje megafoon werden we uitgezwaaid uit Colijnsplaat.
De tocht voerde ons buitendijks richting de Roompot en vandaar over de Veerse Dam en Breezand naar Vrouwenpolder voor een kop koffie bij Hoeve Twistvliet.
Daarna langs Oranjezon een mooie route door het bos naar Westhove en vandaar door de polder naar een boerderij voor een korte stop waar de Solexen bijgetankt werden.
Daarna via Serooskerke terug richting de Veerse Dam. Jammer was dat in de(autoluwe) Kleine Putweg een rijder moedwillig van zijn Solex afgereden werd door een triest personage met zijn auto ondanks de goede inspanningen van de verkeersbegeleiders op motoren en Quads. De rijder kwam er overigens nog zonder kleerscheuren af.
Na enig oponthoud arriveerden we bij Camping Anna Friso in Kamperland voor een verfrissing en een slaatje. Van deze stop maakte het 24 uurs Solexrace team gebruik om hun teamkleding te showen en was er een inzameling voor KiKa.
Daarna terug naar Colijnsplaat voor de felbegeerde verloting met leuke prijzen waaronder een Solex-helm en een accuboormachine.

In totaal reden zo'n 50 a 60 mensen de Solextocht, o.a. rijders van de club BOF, van de Campse Solexisten en de Tuf Tuf Club, waaronder vader en zoon in de Invalide-Solex hebben dik genoten.
Hierbij bedanken we allen die deze tocht mogelijk maakten, ook de sponsors en de verkeersbegeleiders!

0 reactieshttp://www.solexclub-zeeland.org/article.php?story=20120602202826914