Spanning ten top bij EK-Solexrace in Akersloot

29 augustus 2011

Bijdrage van: elbert

Tijdens de Solexrace in het Noord Hollandse dorp Akersloot afgelopen zaterdag werd door de deelnemende coureurs een pittige strijd geleverd om het kampioenschap te bemachtigen...

Bij de start van de eerste manche was het wegdek gelukkig weer droog na de regen van 's middags.
Pieter de Neef ging in de eerste manche vd C-klasse meteen de strijd aan tegen zijn Friesche rivaal Oane Buimer en haalde die in , na even zeer gebroederlijk naast elkaar gereden te hebben, helaas kampte Pieter met een lekke koppakking waardoor hij steeds meer plaatsen terugviel.
Dit herhaalde zich in de tweede manche ondanks de reparatie tussendoor. Toen besloot Pieter om de derde manche op een reserve Solex te rijden waarbij het dit keer wel lukte om de Fries voorbij te steken en als eerste te finishen.

De B-klasse was er een met veel onderling stuivergewissel, uiteindelijk was Hans vd Heide het snelst, Jacco Maljaars profiteerde van een fout van Jouke Rottiné door snel tussen de crashende rijders (Hans en Jouke) door te steken, hiermee was voor Jouke de kans verkeken om als A-rijder sneller te zijn dan de snelste in de B-klasse.
Helaas was Jouke de enige A-rijder waardoor hij tussen de B- moest rijden, (waar waren de A-rijders?)
De organisatie had Jouke een uur van te voren nog opgebeld om te melden dat die de enige rijder was maar dat ze hét gezicht van de A-klasse uit respect geenszins zouden weigeren van deelname.
Zodoende heeft Jouke toch onder groot applaus de A-beker in ontvangst genomen.
In de ludieke klasse stalen de Chiquita-Bananen Sweeties de show en gooiden bananen-schuimpjes in het publiek waar de kids zelfs om vochten.

Uitslagen:

C-klasse:

  1. Oane Buimer
  2. Jeroen Koole
  3. Pieter de Neef


B-klasse:
  1. Hans vd Heide
  2. Jacco Maljaars
  3. Jan Willem Overtveld


A-klasse: Jouke Rottiné

0 reactieshttp://www.solexclub-zeeland.org/article.php?story=20110829215330943