uw Bijdrage |  Links |  Opinies |  Kalender |  gericht Zoeken |  Statistieken |        
 Welkom bij Solexclub Zeeland 16 juli 2019 

 Home 

 Menu 
Techniek
Races
Toertochten
Geval apart
Fotogalerij
Nieuws
Privacyverklaring

 Op Hyves en facebook! 

De Solexclub is ook te volgen via Hyves en Facebook
waar u ook al uw op- of aanmerkingen of verhalen aan ons kwijt kunt.

 Vereniging 
Contact


 10 jaar Solextoertocht met verrassingen...!   
28 mei 2011
Bijdrage van: elbert
Opgevraagd: 2462

ToertochtenDe Solextoertocht over en rond Noord Beveland was een rit vol verrassingen, allereerst pakte Solexclub Zeeland goed uit met een pittige tocht van 75 kilometer vanwege het feit dat het alweer de 10 rit was...

Rond half 12 verzamelde zich een grote groep rijders (totaal 95) in en rond het Solexmuseum in Colijnsplaat, de stemming zat er goed in.
De eerste etappe van de tocht voerde ons vanaf Colijnsplaat richting Kats en daarna over de beroemde Zeelandbrug naar Zierikzee, vervolgens ging de tocht buitendijks verder naar het Maritiem Museum in de buurt van Ouwerkerk.
Het museum is weliswaar een beetje vergane glorie en was niet toegankelijk maar toch leuk om even rond te kijken en wat de nuttigen uit de tas die iedereen meekreeg van de organisatie.
Daarna weer terug door het dorp Ouwerkerk en Zierikzee over de Zeelandbrug, dat viel nog niet zo mee, er stond een harde tegenwind zodat menigeen bij moesten trappen en sommigen een heus Tour de France-gevoel in hun benen kregen.
Gelukkig kon de energie weer aangevuld worden met een lekker gebakken visje bij de vismijn in Colijnsplaat, evenals de Solexen die aangevuld werden met benzine omdat vis nu eenmaal niet de beste brandstof is voor een Solex.

Daarna ging de tocht verder gedeeltelijk buitendijks richting Kamperland, helaas begon het te regenen maar de rijders lieten zich niet van de wijs brengen, gelukkig viel de regen mee.
In Kamperland kon iedereen een ijsje krijgen bij de uithaven en rondkijken in een gezellig Oud-Hollands winkelstraatje. Daarna terug over de dijkjes die Noord Beveland rijk zijn.
Daar ging het mis, de rijders werden opgeschrikt door een scooter die met forse snelheid door de bocht kwam en vervolgens door een stuurfout crashte in de berm, de berijder had ontvelde handen en klaagde over pijn in arm en been.
Gelukkig voor hem vielen de verwondingen nog enigzins mee.
Na enig beraad de scooterrijder in de bezemwagen gestopt, de scooter is door een vrijwilliger meegenomen naar Colijnsplaat.

Een stukje verder werden we weer opgeschrikt door een ongeluk, dit keer was Giel met zijn quad achteruit de sloot in gereden.
Giel is 1 van de verkeersbegeleiders die de tocht in goede banen leidt, daarbij vergat hij zichzelf in goede banen te leiden waarna hij in de sloot belandde.
Gelukkig kwam de man er behalve de schrik zonder kleerscheuren vanaf en werd zijn quad op het droge getakeld met behulp van een touw van een te hulp schietende automobilist.
Daarna vond iedereen het wel weer spannend genoeg geweest en gingen we de kortste weg terug naar Colijnsplaat waar onder het genot van... de verhalen loskwamen in het cafe Juliana.
Tevens werd daar een spetterende verloting gehouden en zodoende velen met iets leuks naar huis gingen.
Ook kreeg iedere deelnemer een leuk aandenken aan de tocht in de vorm van een wand tegeltje.

De voorzitter van de Tuf Tuf Club sprak nog een dankwoord uit aan de organisatie voor het feit dat de tocht goed geregeld was, ondanks enkele kleine gebeurtenissen waarna de voorzitter van Solexclub Zeeland op zijn beurt de deelnemers bedankte voor hun enthousiasme tijdens en na de rit.
Tevens Nico en Els en alle verkeersregelaars, bezemfunctionarissen en allen die meegeholpen hebben de rit te organiseren nogmaals hartelijk dank !

10 jaar Solextoertocht met verrassingen...! | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
 Gerelateerd 
  • Meer door.. elbert
  • Meer van.. Toertochten

  •  Artikel opties 
  • Email artikel naar collega
  • Afdrukversie artikel
  •  Copyright 2005 Solexclub Zeeland Een webportal van De Pree e-Consult