uw Bijdrage |  Links |  Opinies |  Kalender |  gericht Zoeken |  Statistieken |        
 Welkom bij Solexclub Zeeland 18 februari 2019 

 Home 

 Menu 
Techniek
Races
Toertochten
Geval apart
Fotogalerij
Nieuws
Privacyverklaring

 Op Hyves en facebook! 

De Solexclub is ook te volgen via Hyves en Facebook
waar u ook al uw op- of aanmerkingen of verhalen aan ons kwijt kunt.

 Vereniging 
Contact


 Solexrace Biggekerke   
23 augustus 2008
Bijdrage van: elbert
Opgevraagd: 3981

RacesSolexkoorts slaat weer toe in Biggekerke...!
Maar liefst 156 rijders vierden het lustrum: 10 jaar Solexrace afgelopen zaterdag mee in het Walcherse dorp.....

Het was voor velen weer genieten zaterdag in Biggekerke; vele Solexen oud, nieuw en zelfbouwkarretjes reden mee om nog maar te zwijgen van de vele ludiek uitgedoste rijders die onder carnaval-achtige taferelen van start gingen.
Al om 15:00 uur hadden vele rijders zich al verzameld bij cafe Juliana om de laatste hand aan hun vermommingen te slaan. En die waren echt goed ! Vanwege de drukte gingen de ludieke rijders in 3 sessies van start zodat voor een ieder voldoende ruimte was op de baan.
Gastspeaker dit jaar was Leo Francke; de legendarische man van MC de Pekelinge die in plaats van Ko de Meester optrad omdat laatstgenoemde wegens familie-omstandigheden niet aanwezig kon zijn.
Voordat de race begon ging het ff bijna mis, een lijkwagensolex ging in vlammen op, een brandblusser bood gelukkig uitkomst.
Els de Jonge reed rond met een 60 jaar Solex- bier/feestkar maar die zakte na enkele ronden door zijn assen. Gelukkig kon het bier gespaard blijven.

Titelverdediger bij de specials; Harry de Waard was afwezig daarom ging de aandacht naar Jacco Maljaars die dit jaar de meeste kans maakte op de titel.
In de eerste ronde ging Jacco dan ook meteen aan kop maar een klein regenbuitje nekte de racers, het werd een massale valpartij op de door de regen spekglad geworden straatstenen waarna de race stilgelegd werd. Adrie Koole; ,,Ik gleed weg en viel bovenop mijn zoon."
Nadat het wegdek weer opgedroogd was en de ludieke rijders uitgereden waren werd opnieuw een poging gedaan; dit keer ging het wel goed. Jacco Maljaars ging weer aan kop maar moest deze positie na een aantal ronden afstaan aan Jan Willem Overtveld die tot ieders verrassing op de solex van Mark Devis (Belgie) reed, dankzij listige manoevres, en lef reed hij naar een eerste plaats. Jacco had het nakijken al bleef hij wel in de buurt. Joost vd Broeke volgde op de derde plaats.

De ludiekste (verklede) rijders waren de Gebroeders Rotte uit Meliskerke die een soort Solex-sjees hadden gemaakt waarbij een berijder als paard diende en de andere twee als boer en boerin met een knipoog naar de Zeeuwse folklore.
De Lady's Cup was voor mw P. Valderpoort uit Loosdrecht. Speaker: Leo daarover; ,,Het is met recht een internationale race geworden !

Uitslag Specials: 1: Jan Willem Overtveld 2: Jacco Maljaars 3: Joost vd Broeke
Dames:

 1. P. Valderpoort
 2. Nel Kooiman
 3. Elsbeth Dingemanse
 4. Margriet Boogaard
 5. Mariska Herwegh

Originaliteit:

 1. Gebr Rotte (sjees)
 2. Supersmokers
 3. Jan Pauw
 4. Hanneke Bommelje
 5. De Spekbuuken (biggen)
 6. MC Chapels (doedelzakken)
 7. Brassers Molen
 8. Smurf
 9. Elvis Prelvis
 10. Nonnetje

Hier wat foto,s , voor meer foto's zie de link in het gastenboek.

Solexrace Biggekerke | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
 Gerelateerd 
 • Meer door.. elbert
 • Meer van.. Races

 •  Artikel opties 
 • Email artikel naar collega
 • Afdrukversie artikel
 •  Copyright 2005 Solexclub Zeeland Een webportal van De Pree e-Consult