uw Bijdrage |  Links |  Opinies |  Kalender |  gericht Zoeken |  Statistieken |        
 Welkom bij Solexclub Zeeland 18 februari 2019 

 Home 

 Menu 
Techniek
Races
Toertochten
Geval apart
Fotogalerij
Nieuws
Privacyverklaring

 Op Hyves en facebook! 

De Solexclub is ook te volgen via Hyves en Facebook
waar u ook al uw op- of aanmerkingen of verhalen aan ons kwijt kunt.

 Vereniging 
Contact


 Jubileumviering 60 Jaar Solex Nederland 11 Mei   
26 mei 2008
Bijdrage van: elbert
Opgevraagd: 2533

ToertochtenZondag 11 Mei 2008: Deze dag stond in het teken van de grote toertocht van 60 km rondom park de Hoge Veluwe.
Janet bracht verslag uit van deze dag...

In groepjes van rond de 20 Solexen vertrokken we vanaf het feestterrein. Het was allemaal perfect georganiseerd want bij elke kruising stonden vrijwilligers om je over te laten steken en om de weg te wijzen. Ook stonden er langs de weg paaltjes zodat je niet kon verdwalen. Je kon lekker in eigen tempo rijden en genieten van de prachtige omgeving.
Iedereen kwam uit bij de ingang van park de Hoge Veluwe waar we de lunch kregen aangeboden. De scouting had zijn werk weer goed gedaan en zelfs voor een ijskar gezorgd. Op het gemakje kon men de broodjes opeten en genieten van al de Solexen en het mooie weer. Om 13:15 moesten we achter elkaar in 1 keer door het park rijden wat natuurlijk heel bijzonder was, 1 grote sliert Solexen dwars door een natuurgebied. We kwamen uit in het plaatsje Otterloo waar we even een verkeersopstopping hebben gemaakt. Heel de weg en kruispunt stond vol met Solexen maar na even wat geregel kon men weer met de tocht verder gaan of koffie gaan drinken. Op eigen gelegenheid kon je de tocht verder rijden en stoppen waar je zelf wilde. Onderweg bleven de motors controle houden op pechgevallen en je de weg wijzen.
Over mooie fietspaden door de bossen ging de tocht verder, overal waren er koffiehuisjes en pannenkoekenrestaurants dus gelegenheid genoeg om de billen even te laten rusten. Regelmatig kwamen we pechgevallen tegen, banden werden geplakt en anders kwamen ze de Solexen ophalen. Rond een uur of 4 druppelden alle Solexrijders binnen bij de tent.

Rond de klok van 5 werden de prijzen bekend gemaakt van de loterij, ook voor de vrijwilligers -die allen een gratis lot hadden gekregen- had men een aparte loterij
Iedereen was natuurlijk benieuwd wie de tweede Black 'n Roll Solex had gewonnen. De winnaar was een Zwitser die speciaal voor dit Solexweekend op de Solex naar Oosterbeek gekomen was, ze hadden er 7 dagen over gedaan !!! Hoe hij die gewonnen Solex nu mee ging nemen ???
Er was uit Frankrijk ook een club op de Solex gekomen. Dan gaat de Solexliefde wel erg ver. Bij de feesttent werden ook alle vrijwilligers en organisators (o.a. dus Els en Nico) gehuldigd.
Ook de twee Japanners die 13 uur hadden gevlogen om hier aanwezig te zijn werden op het podium gehaald en kregen oranje klompen en T-shirts uitgereikt. Het weekend was daarna echt voorbij.... De vrijwilligers konden aan de slag om alles weer op te ruimen.
Het was een bijzonder mooi evenement om mee te maken. Op naar de 70 jaar !!!?

Jubileumviering 60 Jaar Solex Nederland 11 Mei | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
 Gerelateerd 
  • Meer door.. elbert
  • Meer van.. Toertochten

  •  Artikel opties 
  • Email artikel naar collega
  • Afdrukversie artikel
  •  Copyright 2005 Solexclub Zeeland Een webportal van De Pree e-Consult