uw Bijdrage |  Links |  Opinies |  Kalender |  gericht Zoeken |  Statistieken |        
 Welkom bij Solexclub Zeeland 17 februari 2019 

 Home 

 Menu 
Techniek
Races
Toertochten
Geval apart
Fotogalerij
Nieuws
Privacyverklaring

 Op Hyves en facebook! 

De Solexclub is ook te volgen via Hyves en Facebook
waar u ook al uw op- of aanmerkingen of verhalen aan ons kwijt kunt.

 Vereniging 
Contact


 Jubileumviering 60 jaar Solex in Nederland   
12 mei 2008
Bijdrage van: elbert
Opgevraagd: 3523

NieuwsMaar liefst 10 verschillende landen gaven acte 'd presence tijdens de jubileumviering 60 jaar Solex in Nederland afgelopen pinksterweekend
Hier een verslag van de zaterdag...

Park Hartenstein in Oosterbeek was afgelopen weekend the place to be voor de echte solexliefhebbers. 650 deelnemers vierden feest omdat de Solex 60 jaar in Nederland rondrijdt.
Al vroeg in de morgen stonden er al rijen solexen opgesteld op het park, deelnemers uit de landen;Japan, Californie, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Belgie, Frankrijk, Zweden en Nederland maakten hun opwachting.
Allereerst konden de solexen bewonderd worden en was er een onderdelenmarkt met vooral franse standhouders.
Bijzondere Solex was de Solex 7600 die bestond uit 2 cilinders naast elkaar. twee 3800 blokjes waren als het ware samengevoegd tot een geheel.
Na de inschrijving was het tijd voor het concours 'd elegance waarbij ludiek verklede rijders een rondje reden voor het publiek en voor een originaliteitsjury, daarbij waren erg leuke uitdossingen, sommigen kwamen in 60er jaren outfit.
Daarna kregen we een lunchpakket uitgereikt, vanwege de warmte zochten de meeste deelnemers de schaduw op waar het goed vertoeven was.
's Middags stond de 6 dorpentocht op het programma, een 23 kilometer lange tocht langs de 6 dorpen van de gemeente Renkum. Onder politie-escorte reed een lint van ruim een kilometer Solexrijders over de Gelderse wegen, echt indrukwekkend, ook was er veel publiek langs de kant van de weg die de rijders toewuifden.
Na terugkomst op het park werdt er getoast samen met de burgemeester van Renkum en kon er een bezoek gebracht worden aan de expositie in het gemeentehuis, deze expositie is samengesteld door Nico Beckers en de organisatie en het materiaal dat ter beschikking is gesteld is afkomstig van solexverzamelaars uit binnen en buitenland. Hoogtepunt was de vitrine met de gouden solex, ook de chinese Solex-(de Hongdu) was bijzonder evenals de Roland Garros- edition solex. Ook stond er een Solex-auto (de Veloto), hiervan zijn er slechts 25 gemaakt en dit was de enige in Nederland.
Ook stond er een mooie race- solex beschikbaar gesteld door Mark Devis.
Op het park was intussen de behendigheidsproef van start gegaan met onderdelen zoals ringsteken, wiprijden enz. Deze proef ging niet iedereen goed af tot hilariteit van de toeschouwers. De kinderen konden op een echte Solex-kart rijden.
's Avonds was er een barbeque voor de deelnemers en de vrijwilligers , degenen die daar niet van hielden of geen geduld hadden maakten gebruik van het frietkraam. Om 21:30u was er een verloting waarbij de eerste van de twee Black'n Rolls verloot werdt.

Al met al was het een zeer geslaagde dag en bedanken we Nico en Els voor het vele werk dat zij hiervoor hebben moeten verrichten, zij hebben het hele land doorgereisd om de expositie samen te stellen, ze hebben die in moeten richten en beheren, Els heeft zich ingezet bij de drankuitgifte tijdens het feest..kortom hulde voor hun belangeloze inzet !!!
Volgens secretaris Stallinga zal het evenement geen jaarlijks terugkerend festijn worden. ''Je moet wel zorgen dat het iets unieks blijft."

Een verslag van de zondag volgt nog.

Jubileumviering 60 jaar Solex in Nederland | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
 Gerelateerd 
  • Meer door.. elbert
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties 
  • Email artikel naar collega
  • Afdrukversie artikel
  •  Copyright 2005 Solexclub Zeeland Een webportal van De Pree e-Consult