Solexrace Heinkenszand

10 juli 2007

Bijdrage van: elbert

Aan belangstelling was geen gebrek tijdens de solexrace in het mudvolle Heinkenszand, ook de opkomst van de solexrijders was weer hoog....

Onze verslaggeefster Els de Jonge was in Heinkenszand afgelopen zondag en doet hieronder verslag;
Om 14:00 gingen de snelle solexen als eerste op pad, dit duurde 1 ronde. Bij de tweede ronde in de bocht ging Jolanda onderuit en lag er benzine op de weg. De wedstrijd werd even stilgelegd zodat het kon worden opgeruimd. Er werd opnieuw gestart en na die doorkomst ging Jacco aan kop gevolgd door Adrie. De uitslag van de eerste manche was Henk die als eerste over de streep ging.

In de ludieke klasse verschenen zo,n 60 rijders aan de start , er was een leuke combinatie; pa op de solex in boerenkleding en dochtertje verkleed als boerin reed mee in een karretje achter de solex, en er reden een paar nonnen en een monnik op een lange solex-step.

De tweede manche van de snelle solexen was ook erg spannend; daar kwam Adrie als eerste na de start over de streep gevolgd door Jacco maar Henk heeft de beide heren na een spannende strijd toch ingehaald en was de winnaar van de dag !

Hieronder de verrassende uitslag:

  1. Henk Kievit
  2. Adrie Koole
  3. Jacco Maljaars
  4. Marcel Dekker
  5. Jeroen Koole


0 reactieshttp://www.solexclub-zeeland.org/article.php?story=20070710173046908