uw Bijdrage |  Links |  Opinies |  Kalender |  gericht Zoeken |  Statistieken |        
 Welkom bij Solexclub Zeeland 18 februari 2019 

 Home 

 Menu 
Techniek
Races
Toertochten
Geval apart
Fotogalerij
Nieuws
Privacyverklaring

 Op Hyves en facebook! 

De Solexclub is ook te volgen via Hyves en Facebook
waar u ook al uw op- of aanmerkingen of verhalen aan ons kwijt kunt.

 Vereniging 
Contact


 eigen kenteken voor brom- en snorfietsen   
20 januari 2005
Bijdrage van: Patricia
Opgevraagd: 3307

NieuwsVan de week stond er een stuk van in de PZC, wij hebben het een en ander opgezocht op de internetsite van het RDW

Vanaf 1 september 2005 gelden nieuwe regels voor de registratie van alle brom- en snorfietsen in Nederland. Iedere eigenaar, fabrikant of verkoper van brom- en snorfietsen krijgt direct met de nieuwe regels te maken.
De belangrijkste wijziging in de wet is dat brom- en snorfietsen voorzien moeten worden van een eigen kentekenbewijs en kentekenplaat. Bij dat kentekenbewijs horen alle relevante technische en persoonsgegevens. De RDW beheert het kentekenregister en zorgt voor de registratie van alle kentekenplichtige voertuigen. Met de komst van de nieuwe kentekenplaat komt het verzekeringsplaatje, dat elke brom- en snorfiets nu hoort te hebben, voor brom- en snorfietsen te vervallen.

De kentekenregistratie begint op 1 september 2005. Vanaf dat moment worden nieuwe brom- en snorfietsen alleen nog maar verkocht met eigen kentekenbewijs en kentekenplaat. Voor alle andere brom- en snorfietsen kunnen hun eigenaren vanaf deze datum een eigen kentekenbewijs aanvragen. Het aanvragen van een eigen kentekenbewijs is mogelijk tot en met 31 oktober 2006. Met ingang van 1 januari 2007 mogen brom- en snorfietsen alleen nog maar met eigen kentekenbewijs en kentekenplaat op de openbare weg rijden.

Samen met andere partijen in de voertuigenbranche is de RDW momenteel druk bezig om de voorbereidingen voor de kentekenregistratie te treffen. Op dit moment is dus niet alle informatie over het nieuwe kenteken bekend.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina www.rdw.nl, op de beginpagina staat brom- en snorfietsen, daar staat dit hele verhaal vermeld met daaronder een aantal andere linken zoals; algemene informatie, infomatie voor de eigenaren van brom- en snorfietsen, etc. Je kan bellen met RDW tussen 8.00 - 17.00 uur; 0900-0739 (€ 0,10 p.m) Het is zoveel dat het voor ons onmogelijk is dit hier allemaal te vermelden.

Wat ik in de gauwigheid nog wel gelezen heb op de informatiepagina is dat als je voor 1 oktober 2006 gewoon een kentekenplaat en bewijs kan bestellen, zonder dat de brom- en snorfiets gekeurt hoeft te worden, na deze datum moeten ze wel eerst gekeurt worden voordat een kenteken wordt afgegeven.

De kosten van kentekenplaat en kentekenbewijs zouden ongeveer tussen de € 50,- en € 60,- liggen. Van de kosten van een keuring heb ik zo gauw niks kunnen vinden.

eigen kenteken voor brom- en snorfietsen | 1 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
eigen kenteken voor brom- en snorfietsen
Geschreven door: erik aan 06 maart 2005
Het is waarschijnlijk zo, dat de garage bedrijven die aangesloten zijn bij het RDW het schouwen gaan uitvoeren.
Dit komt doordat er voor tweewieler zaken geinvesteerd dient te worden.( aansluiting RDW ed)

---
Eric Melse
[ Hierop reageren ]
 Gerelateerd 
  • Meer door.. Patricia
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties 
  • Email artikel naar collega
  • Afdrukversie artikel
  •  Copyright 2005 Solexclub Zeeland Een webportal van De Pree e-Consult